Házak

A passzívház - VIDEO

passzívház

Ertsey Attila építész, a fenntartható építészet szakértője mutatja be az első magyarországi minősített passzívházat. A passzívházban nem gépészeti, hanem épületszerkezeti - azaz passzív passzív eszközökkel (pl. extra jó hőszigetelés) csökkentik a ház fűtési-, és melegvíz igényét. Egy passzívházban a fűtési költség tizedére csökkenhet egy átlagos házhoz képest.

Bővebben: A passzívház - VIDEO

Családi ház építése Porotherm téglából képekben

Családi ház Porotherm téglából

Sokan alig-alig mernek belevágni egy új családi ház építésébe, mert még a fejükben élnek a régi beidegződések még szüleik korából, amikor egy ház felépítése sokszor évekbe telt, miközben a családfő belerokkant, a család meg szétesett. Ennek szinte ellentéte egy mai korszerű  Porotherm téglából épült családi ház építése.

Bővebben: Családi ház építése Porotherm téglából képekben

Fémvázas könnyűszerkezetes házak

Fémvázas ház

A könnyűszerkezetes házakat szerkezetük alapján faszerkezetes és fémszerkezetes házakra bonthatjuk. A fémszerkezetes házak jelentik az egyik legmodernebb építési technikát, mely az 1940-es években jelent meg, és világszerte egyre inkább terjedőben van.

Bővebben: Fémvázas könnyűszerkezetes házak

Ytong ház

Sorház - ytongból

Az Ytong, vagy ahogy a népnyelv néha tréfásan nevezi, az "ipszilon-tégla" a hagyományos házépítés egyik legnépszerűbb alapanyaga. Könnyű súlya és nagy méretéből adódóan a falazás gyorsan megy, így az építkezés ideje némileg csökken. Nagy előnye, hogy könnyen és precízen darabolható, pontosan illeszthető. A falra vékonyabb vakolat is elegendő, és a csempe vakolás nélkül, közvetlenül a falra is felhelyezhető.

Bővebben: Ytong ház

Hőszigetelés kontra tégla ház - utólagos hőszigetelés

teglafal

Tégla alatt elsősorban mindenki az égetett kerámia téglát érti, aminek a története több ezer éves múltra tekint vissza. Ma Magyarországon a téglaházat töretlen nimbusz övezi a családi házas építések körében, döntő százalékban az új építésű házak ebből az anyagból épülnek.

Bővebben: Hőszigetelés kontra tégla ház - utólagos hőszigetelés

Könnyűszerkezetes házak, készházak, gyorsházak

Könnyűszerkezetes ház

A könnyűszerkezetes technológia Észak-Amerikából terjedt el, főleg a gyors építésnek köszönhetően. Amíg az USA-ban állami támogatást adnak a könnyűszerkezetes házat építőknek, addig nálunk még csak most van elterjedőben.

Bővebben: Könnyűszerkezetes házak, készházak, gyorsházak

Családi ház típusok - falazat szerint

Frank Lloyd Wright ház

A családi ház építésekor számtalan technológia áll az építtetők rendelkezésére. Az alábbi cikkben egy összefoglalót állítottunk össze, az egyes háztípusokról. A technológiák címére kattintva juthatnak el a részletes leíráshoz.

Bővebben: Családi ház típusok - falazat szerint

email Szerkesztőség:

Honlap 1x1 Kft.

info [kukac] honlap1x1.hu

>> Címlap Hagyományos házak