Mobilházak olcsón

mobilház

Egyre nagyobb az igény és az érdeklődés a mobilházak iránt, ami nem is csoda, hiszen a lakáspiacon szinte a legolcsóbb kultúrált lakhatási lehetőség a mobilház. Elég hozzá akár egy közműves hétvégi telek (persze jó ha kamionnal megközelíthető) és már vihetjük is az olcsó mobilházat.

 

Mitől olcsó egy mobilház?

Ahogy körülnéztünk a piacon, szembe ötlöttek a legolcsóbb mobilházak, melyeket már 1,5 M Ft-től kínálnak. De mitől lesz ilyen olcsó egy mobilház? Az ilyen olcsó mobilházak mindenképp használtak (nem kizáró ok, csak számítani kell a felújításra), legtöbbször a legkisebb méretűek (20 m2 körül), de legfőképp téliesítésre szorulnak.

Téliesített mobilház - fontos a hőszigetelés!

Egy mobilház vásárlásánál ugyanolyan fontos figyelembe venni az üzemeltetési költségeket mint egy rendes háznál. Ez pedig leginkább a fűtésszámlában fog jelentkezni. A mobilházak többsége villany fűtésű, bár sok házban egyáltalán nincs fűtés, vagy csak az egyik szobában. Figyelembe kell venni az ablakok minőségét: az egyrétegű üvegezés nem megfelelő télre, egy ilyen ház maximum nyaralónak megfelelő. Ha télen is használni - lakni szeretnénk benne mindenképp két rétegű ablakokra van szükség. Ez persze utólag is beépíthető, de az már plusz költség.

A harmadik tényező a mobilházak téliesítésében a hőszigetelés. Ahogy a könnyűszerkezetes házaknál is, itt is legalább 10 cm vastag hőszigetelésre van szükség ahhoz hogy ne költsük el a fűtésre a ház árát pár éven belül.

A téliesítettként hirdetett mobilházak ára 2,5 Millió forintnál kezdődik.

email Szerkesztőség:

Honlap 1x1 Kft.

info [kukac] honlap1x1.hu

>> Címlap Mobilház Mobilházak olcsón