Családi ház építése Porotherm téglából képekben

Családi ház Porotherm téglábólSokan alig-alig mernek belevágni egy új családi ház építésébe, mert még a fejükben élnek a régi beidegződések még szüleik korából, amikor egy ház felépítése sokszor évekbe telt, miközben a családfő belerokkant, a család meg szétesett. Ennek szinte ellentéte egy mai korszerű  Porotherm téglából épült családi ház építése.

Egy ilyen ház, megfelelő vállalkozó esetén akár 4 hónap alatt is elkészülhet, sőt akár előre kalkuláható fix áron (földszintes ház esetén).

Alábbi riportunkban egy hasonló ház építését mutatjuk be képekben.

Mediterrán stílusban

A mediterrán stílusú 135 m2-es 2 szintes családi ház kivitelezése 2008. október közepén kezdődött. Elég nagy szintkülönbséget kellett áthidalni már az alapozásnál, és később a külső lépcsővel, támfalakkal.

Az alapozás megkezdése és a cserepezés között alig 2 hónap telt el, már 2008. december közepére kész volt a tető is.

4,5 hónap alatt kész volt

A hideg időre (és az építtető kérésére) márciusban folytatódott az építkezés, és április végén már be is költözhetett a család. A hőszigetelés egy kis anyagi szünet miatt 2009. őszén valósult meg.

Tehát a teljes építési idő a szüneteket kivéve, még ezen a meredek hegyoldali telken, sőt 2 szintes kailakítás mellett is csak 4,5 hónapba telt.

Porotherm téglából

Az építtetők a hagyományos technológiák - így a Porotherm tégla mellett döntöttek. A fal Porotherm 30 NF téglából készült 10 cm-es hunarocell hőszigeteléssel. A földszint feletti födém részben monolit vasbeton födém, a nem járható részeknél látszó fafödém. Az emelet feletti födém szintén látszó fafödém 30 cm-es üveggyapot hőszigeteléssel.

A képek forrása: Mediterrán családi ház a Mecseken blog.

email Szerkesztőség:

Honlap 1x1 Kft.

info [kukac] honlap1x1.hu

>> Címlap Téglaház